Download your mall free mobile app Nový Smíchov ? Click Here

Jó, třešně zrály, …

EVÉNEMENTS08/06/2018

zrovna třešně zrály.... Pokud je nemáte na zahradě, nezoufejte. V Tescu jsou k sehnání, jsou luxusní, nemusíte kvůli nim šplhat do korun stromů a s nastalou sezónou za ně v obchodě nenecháte ani majlant.

Chřoupat je můžete třeba u telky a až vás to omrzí, upečte si z nich nějakou dobrotu. Jako zarytý odpůrce bublaniny jsem dlouho hledala recept, kde bych použila třešně a zároveň byl prostě mňam. Tenhle „páj“ moje očekávání splnil na 120 %.

 

Cherry pie je něco, co miluje celá rodina. Není to sice fitness recept, ale to se taky stále nedá jíst. Ostatně vyzkoušejte a posuďte sami.

 

Těsto:

 

  • 350 g hladké mouky
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 226 g studeného másla na kostičky
  • 60-120 ml studené vody

 

Náplň:

 

  • 1 kg vypeckovaných třešní
  • půlka lžičky skořice
  • 3 hřebíčky (ideálně nadrcené, jinak nezapomenout vyndat)
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vanilinové cukry (plus klasický podle toho, jak sladké máte třešně - já např. většinou už nepřidávám, mám raději kyselejší)
  • citronová šťáva z půlky citronu
  • 2 lžičky vanilkového pudingu 

 

 

V míse smícháme mouku se skořicí a cukrem a přidáme nakrájené změklé máslo. Vytvoříme drobenku a do ni pak přidáme ještě zhruba 4 lžíce vody, abychom vypracovali hladké těsto.

Na rovinu – fakt to není nic snadného. Těsto se vám možná stále bude zdát takové drolivé, ale nevzdávejte to, trpělivost růže přináší.

 

Hotové těsto rozdělte na 2 díly (jeden trochu větší – použijete později na spodní část a druhý menší - navrch), zabalte do folie a dejte odležet do ledničky - min. na hodinu, ale já si ho klidně udělám den předem. Alespoň mám pak méně práce najednou.

 

V mezičase nasypte třešně, koření i cukr do hrnce, přidejte i citronovou šťávu a pomalu zahřívejte. Až třešně pustí vodu, odeberte trochu a rozmíchejte v ní 2 lžíce pudingu. Vraťte zpět do hrnce k třešním a míchejte (ať nejsou hrudky) dokud se třešně nezačnou vařit. Jakmile bude směs hustší, odstavte ji z plamene a nechte trochu zchladnout.

 

Z těsta vyválejte dvě kulaté placky. Jednu položte na dno vymazané formy, nalijte na ni třešňovou náplň a vše přikryjte druhou plackou. Tu propíchejte vidličkou, aby mohla během pečení unikat „pára“ ven. Koláč klidně před pečením dejte na chvilku do ledničky - prospívá mu to více než čekačka v teple.

Následně vložte do vyhřáté trouby na 220 stupňů a pečte cca 45 minut. Pak už jen vyndat a výsledek…. MŇAM!

By Lenka Volfová

BLOG F5

> Voir le dossier

Other news

#JustAsk

We answer
within one hour
on our facebook page

Ask your question
Opening hours

FIVE-STAR SHOPPING CENTER

Phone : 251 101 061

Top